Web Analytics

Hosting

Hosting

De voordelen van het hosten van je eigen websiteIn de begindagen van het internet was het hosten van je eigen website praktisch een vereiste. Tegenwoordig zijn er echter een aantal verschillende opties beschikbaar voor wie een eigen stukje internet wil, en veel mensen kiezen voor diensten als WordPress of Squarespace die de hosting voor je regelen. Maar er zijn nog steeds voordelen verbonden aan het hosten van je eigen website. Laten we er een paar bekijken. Blog Body 1.

Je hebt meer controle over je website 2. Je zult je eigen domeinnaam kunnen kiezen 3. Je bespaart op de lange termijn geld 4.

Je krijgt meer flexibiliteit als het gaat om ontwerp en functionaliteit 5. Je kunt de analyses van je website beter bijhouden 6. Je kunt geld verdienen door advertentieruimte op je website te verkopen 7.

Je kunt je website gebruiken om een e-maillijst op te bouwen 8. Je kunt je website gebruiken om online producten of diensten te verkopen 9. Je kunt je website gebruiken om affiliate producten of diensten te promoten 10. Je kunt je website gebruiken om geloofwaardigheid op te bouwen en thought leadership in je bedrijfstak te vestigen 11. Je kunt je website gebruiken als platform om andere bedrijven of ondernemingen te lanceren 12. Je kunt je website gebruiken om samenwerkingsverbanden aan te gaan met andere bedrijven of personen in je bedrijfstak of nichemarkt. 13 Als je je eigen website host, heb je volledige controle over elk aspect ervan, van het ontwerp en de lay-out tot de inhoud die erop wordt gepubliceerd; als je een dienst als WordPress of Squarespace gebruikt, ben je beperkt door respectievelijk hun sjablonen en ontwerpopties. Volledige controle betekent dat je op elk moment alles aan je site kunt veranderen zonder te hoeven wachten tot iemand anders het voor je doet; als je een nieuwe pagina, post of functie wilt toevoegen, hoef je alleen maar in te loggen op je hostingaccount en de wijzigingen zelf aan te brengen. Deze mate van controle geeft je ook veel meer vrijheid als het gaat om het te gelde maken van je site; als je producten of diensten wilt verkopen, advertenties wilt plaatsen of affiliate producten wilt promoten, kun je dat doen zonder tussenkomst van iemand anders. Diensten als WordPress en Squarespace bieden wel enkele e-commerce mogelijkheden, maar die zijn vaak beperkt en gaan gepaard met transactiekosten die in je winst snijden. Als je echter je eigen site host, kun je betalingen accepteren zonder extra kosten te betalen. Ten slotte, als je volledige controle wilt over hoe mensen met je site omgaan - of dat nu via commentaar, contactformulieren of aangepaste toepassingen is - dan is zelf hosten de enige manier. Diensten als WordPress beperken de soorten plugins en functies die je aan je site kunt toevoegen; als ze niet bieden wat je zoekt, heb je pech. Als je echter je eigen site host, kun je elke plugin of toepassing installeren die je wilt, waardoor je volledige controle hebt over hoe mensen met je site omgaan. Hoewel er enkele duidelijke voordelen verbonden zijn aan zelf-hosting , is het belangrijk op te merken dat het niet voor iedereen geschikt is ; als je niet comfortabel bent met het beheren van een server of niet de tijd of middelen hebt om dat te doen , dan is het gebruik van een dienst als WordPress of Squarespace waarschijnlijk een betere optie voor jou . Maar als je serieus bent over het opbouwen van een succesvolle online aanwezigheid en volledige controle wilt over elk aspect van je site , dan is zelf hosten zeker de manier om te gaan . Dus waar wacht je nog op? Als self-hosting iets voor jou is, dan is er geen beter moment om te beginnen!

Conclusie


Self-hosting heeft veel voordelen - van meer controle over elk aspect van je site, inclusief ontwerp, lay-out en inhoud; tot meer vrijheid als het gaat om Monetize Your Site; tot betere tracking analytics; en zelfs mogelijkheden voor het opbouwen van geloofwaardigheid en Thought Leadership - maar het is niet voor iedereen geschikt. Als zelf-hosting klinkt als iets dat goed bij jou en je zakelijke doelen past, dan is er geen betere tijd dan het heden om te beginnen! Doelgroep Ondernemers die overwegen hun website zelf te hosten.

Hosting wiki

Link toevoegen

Link toevoegen